YT Venice - шаблон joomla Продвижение

Farkas Ensemble - Világzenei összeállítás

2018. október 14., vasárnap 13.00

„A muzsikát hallgatva oda vándorolunk az időben, ahová csak tetszik, és minden században találhatunk magunknak ismerősöket.”( H.Thompson)
Műsorukban a klasszikusokon át a jazz, mulatós, a pop, és a világ különböző országainak zenéje is szerepel, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb stílust.

Bemutatkozó:
Ifj. Farkas Sándor
Született: Budapest 1989.10.27.
A modern Prímás nemzedék kimagasló alakja, a cigányzene hagyományos autentikus előadásmódjának elkötelezett híve. Fiatal kora ellenére rendkívül széles repertoárral rendelkezik. A népdalon, a magyar nótán át, az operett, musical, és a jazz világa, valamint az örökzöldek, és filmdalok is részét képezik műsorának. Nem idegen tőle a komolyzene sem. A Bartók Béla Zeneművészeti Gimnázium kimagasló növendéke volt. A vendégek szórakoztatására gyakran játszik klasszikus műveket. Például: Vivaldi, Mozart, Tshaikowsky, Saint-Seans, Kodály Zoltán darabjai gyakran hangzanak el előadásában. Virtuóz, briliáns technikáját mindig alárendeli az előadott mű hiteles, a stílusjegyeknek megfelelő tolmácsolásának.
Gondolkodásmódjára jellemző, hogy a hanyatló tendencia ellenére nem a cigányzene megújítására törekszik, hanem a hagyományos előadásmód előtérbe helyezésével, tudatosan a sallangmentes kifejezésmód révén igyekszik elérni a kívánt hatást, melynek legfőbb célja a hallgatóság szórakoztatása. Eszköztárában jelen van néhány elem, melynek alkalmazása egykoron a legkiválóbb, legközkedveltebb muzsikusokat jellemezte. Jelenleg az Új Színház kiemelkedő tagja, zenész-színésze. Zenekarával több országban is felléptek. Többek között Németországban, Franciaországban, háromszor Kínában (Peking, Shanghai, Mongólia).